Van ideeën naar oplossingen en engagement op de Heulebeekfora

Tijdens de stakeholdersfora of 'Heulebeekfora' gaan we in gesprek met een brede en diverse groep ‘stakeholders’: voor dit project zijn dat alle mensen die op een of andere manier betrokken zijn bij de problematiek van wateroverlast, droogte of waterkwaliteit in hun gemeente zoals inwoners, verenigingen, bedrijven, politici, landbouwers, scholen….

De stakeholdersfora starten telkens met een stevige brok informatie. Volgende items komen aan bod: de lokale overstromingskaarten, waterinfo.be, individuele maatregelen en informatie over het traject zelf.

Vervolgens gaan de deelnemers in gesprek met elkaar over wat ze belangrijk vinden als het over het verminderen van overstromingen of droogte en de risico’s ervan gaat. Op die manier kwamen ze tot een gedeeld toekomstbeeld.

Op basis van dit toekomstbeeld, gaat men aan de slag met het formuleren van ideeën om dit toekomstbeeld concreet te realiseren.

Praktisch en inschrijven

De Heulebeekfora (steeds van 20.00u tot 23.00 u, onthaal om 19.30u) vinden plaats op:

  • maandag 2 maart: Kortrijk en Kuurne in OC de Vonke, Lagaeplein 24, 8501 Kortrijk
  • woensdag 4 maart Moorslede en Zonnebeke in De Linie, Iepersestraat 52b, 8890 Moorslede.
  • maandag 23 maart: Wevelgem en Ledegem in OC De Stekke te Moorsele, Sint-Maartensplein 12, 8560 Wevelgem

Omwille van het coronavirus hebben alle betrokken partijen beslist om de bijeenkomst in Wevelgem van 23 maart uit te stellen tot na de Paasvakantie. Van zodra we een nieuwe datum hebben, zullen we die meteen communiceren. U kan zich hieronder wel nog inschrijven, we contacteren u dan later met meer informatie over de nieuwe datum.

Inschrijven kan via deze link.